STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Waterpompen

Waterpompen....

Wij willen ook dit jaar weer graag wat families blij maken en zijn op zoek naar donateurs die dit mogelijk willen maken. De kosten voor een waterpomp zijn € 150.....Wie wil ons daarbij helpen?


Natuurlijk is schoon water ook gewenst voor hygiene e.d.  Daartoe hebben wij reeds een aantal waterpompen kunnen laten aanleggen dankzij donaties van particulieren. Een waterpomp compleet met betonnen wasplaats kost ca € 150,--  De zelfwerkzaamheid van de inwoners van Simri is erg groot. Wat wel moet gebeuren is aankoop van de benodigde materialen welke enkele tientallen kilometers verderop te krijgen zijn. Vervolgens op de fiets te vervoeren. Onderstaande foto's spreken voor zich.

 

 


werkzaamheden rondom aanleg diverse waterpompen

december 2014-januari 2015

 


3 januari 2016

De aanleg van 5 nieuwe waterpompen is gestart.

12 februari 2016

De waterpompen zijn klaar voor de desbetreffende gezinnen. Allen gesponsord door de adoptie-ouders-op-afstand! Geweldig, dat we ieder jaar toch weer donaties krijgen om dit project te kunnen realiseren. Water.... onze eerste levensbehoefte! Ook hier zijn nog waterpompen in aanleg in verband met verhuizing van een paar gezinnen binnen ons dorp.

 

 

December 2016

De aanleg van nieuwe waterpompen is in volle gang.

 


Maart 2017

De eerste families die dit jaar een waterpomp kregen zijn allemaal superblij. Er zijn nog waterpompen in wording.