STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Mindervaliden.

Daar waar mogelijk voorzien wij als stichting ook in rolstoelen en andere benodigde hulpmiddelen. Hieronder een kleine voorstelling van blije Nepaleesjes.


Lolita... our Nepali angel

Tijdens onze reis in december 2014-2015 werden we gevraagd door de moeder van Lolita om naar haar huisje te komen omdat daar haar zwaar gehandicapte dochter lag. We voldeden aan haar verzoek en schrokken wat we daar zagen. 

Lolita was tot haar 19 jaar helemaal gezond, studeerde goed totdat ze pijn achter in haar rug kreeg. Deze pijn is haar fataal geworden en ze kon niet meer lopen en zitten. Het werd steeds erger en uiteindelijk kon ze ook niet meer praten en vervormden haar handen en voeten. Haar moeder zorgt nu al 7 jaar voor haar en het erge is dat ze al 7 jaar op een houten tafel ligt. Helemaal doorgelegen en veel pijn.

Bij ieder bezoek gaan wij met tranen in onze ogen weg, zeggen dat we van haar houden en dat we zeker voor een bed met matras gaan zorgen. Het is bijna zover, alleen de financiële middelen ontbreken nog.

Mocht u willen doneren voor een bed met matras dan kunt u dit overmaken op ons banknummer: NL72INGB0007747860 tnv Stichting Health for Nepal ovv Lolita.

1 februari 2018

Hier het trieste verhaal van een man uit ons dorp Simri!

In de bloei van zijn leven, getrouwd en net een baby waar je dolgelukkig mee bent. Dan slaat het noodlot toe: tijdens het werk krijgt hij een flinke hersenbloeding met als gevolg halfzijdig verlamd en niet meer kunnen praten. Tot overmaat van ramp vertrekt zijn vrouw met baby want met een gehandicapte heeft ze geen toekomst. Afschuwelijk!

Tijdens mijn laatste reis zat hij daar, grote stok uit de jungle waar hij zich mee voort moest bewegen. Het raakte mij en wat hebben wij het hier goed als ons dit hier overkomt. Deze jongeman krijgt geen therapie, geen revalidatie, geen hulpmiddelen! Gewoon niets meer de rest van zijn leven en zie maar hoe je je redt! Ter plekke beloofde ik hem te helpen met in ieder geval een driepoot. 

Eenmaal terug in Kathmandu struinde ik door de achterafstraatjes met Krishna op zoek naar een driepoot. Genoeg te koop maar gammel of al kapot en van een hoog roestgehalte. 
Terug in Nederland eerst naar de zorgwinkel en ja hoor.... een driepoot in hoogte verstelbaar en van goede kwaliteit. Ik heb m meteen gekocht.😊

Afgelopen week heeft Wim deze jongeman verblijd. Big smile op zijn gezicht. Uiteraard zal het wennen zijn om hier mee te leren lopen maar de jongens van de club en Raju gaan hem daar zeker mee helpen. 

Ik hoop dat er ooit nog een fysiotherapeut meegaat om dit soort mensen in ons dorp te kunnen helpen. Mij doet het goed dat ik mijn belofte waar heb gemaakt. 😊

In liefde voor mijn medemens...
Namaste🙏🏼
Anoeska

Oktober 2017

Met een arts en verpleegkundige van MCC hebben we Lolita bezocht. Het waterbed was geen lang leven beschoren. Helaas! Waarschijnlijk omdat het op houten planken lag. Haar rug was doorgelegen maar ze was blij ons te zien. Er wordt een verslag gemaakt met de mogelijkheden voor onze engel. In ieder geval gaan we op pad voor een matras zodat ze voorlopig niet zo hard ligt en er zal gekeken worden naar medicatie zodat ze niet zo verkrampt. Nog tijdens onze reis konden we Lolita haar matras bezorgen. Wat was ze blij! 

Toch hopen we ooit nog een mooie donatie te krijgen voor een echt ziekenhuisbed met zeer zacht matras voor onze lieve Lolita.

Maart 2017

Yes! Lolita ligt op haar waterbed.... wat is ze blij en wij ook! Hiermee is ook dit project volbracht.

 

Januari 2017

De stellage voor de watertank is dan toch eindelijk een feit en zoals beloofd hebben we gezorgd dat er een watertank geleverd is zodat het bed van Lolita gevuld en ververst kan worden.

 

Augustus 2016

Het waterbed voor Lolita is een feit en wordt overhandigd aan haar ouders. Zowel de ouders als Lolita zijn zichtbaar blij. Taak aan de vader om een stellage te bouwen om een watertank op te plaatsen. Zodra deze klaar is zullen wij als stichting de watertank aanleveren.