STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Health Care

Gezondheid

Na contact gezocht te hebben en diverse gesprekken gevoerd te hebben met MCC (Medical Checks for Children) hebben zij ook ons dorp opgenomen in hun programma.

De missie van MCC is het bevorderen van de gezondheidssituatie van achtergestelde kinderen in moeilijk omstandigheden. Door minimaal 5 achtereenvolgende jaren naar een missiegebied te gaan kunnen zij een generatie kinderen helpen gezond op te groeien.

MCC onderzoekt deze kinderen en behandelt de kinderen in achtergestelde gebieden met verminderde toegang tot gezondheidszorg. Ons dorp behoort zeker tot deze categorie en wij zijn dan ook enorm dankbaar dat er een team van artsen en verpleegkundigen naar ons dorp wil komen.

20 - 26 oktober 2017

Eindelijk was het zover: bezoek van MCC.

Na een geweldig ontvangst door het dorpshoofd en een rij van kinderen met ouders lopen we allemaal samen naar de school welke voor de komende dagen omgetoverd zal zijn tot healthcamp. De poort gaat dagelijks open om 09.00 uur en sluit om 16.00 uur. Bij binnenkomst volgen ze een soort van caroussel. Kinderen tot 14 jaar en onder begeleiding van ouders of andere familieleden. Eerst inschrijven bij het dorpshoofd, dan bij MCC. Vervolgens wegen en meten, vandaar door naar het bloedprikken om vervolgens gecheckt te worden door een van de artsen. Na dit bezoek door naar de apotheek waar veel vitaminepillen en andere medicatie verstrekt is. Tot slot naar de uitleg van tandenpoetsen waar alle kinderen een tandenborstel meekrijgen.

Kinderen arriveren met trucs, tractor met kar, ossenkar maar ook van ver weg op de motor en zelfs lopend. Totaal worden er 675 kinderen gecheckt en zijn wij dit geweldige team van MCC erg dankbaar dat ze geweest zijn.

Samen waren we een superteam van 30 personen. Wij danken iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft met speciale dank aan: Nadine, Juliette, Laurien, Lisette, Lisa, Micha, Iris en Hedwig. Danibaath!

Wij kijken met veel plezier terug naar deze geweldige week en kijken uit naar volgend jaar!

 


Tandverzorging

Na contacten te hebben gelegd met Stichting NOHS, heeft deze organisatie ons dorp opgenomen in hun reisschema van Nepal en zich voorgenomen om met een aantal tandartsen 1x per jaar het dorp te bezoeken voor het verlenen van noodzakelijke tandheelkundige hulp alsmede het geven van voorlichting inzake het verzorgen van het gebit. Hiertoe reikt men tandpasta + borstels uit maar evengoed voorlichtingsfolders in het Engels maar eveneens in de moedertaal Nepalees.

 

 

Op school zijn de folders uitgedeeld en hangen in alle klaslokalen 'wallhangers' waar de kinderen elk hun tandenborstel op kunnen bergen.