STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Dokterspost

In en om ons dorp Simri, gelegen diep in de jungle, is het sterftecijfer erg hoog vanwege ontbrekende medische hulp in de wijde omgeving. Mensen moeten vaak dagen reizen om bij een ziekenhuis te komen. Dit maakt dat ze vaak te laat zijn.....

Het is schrijnend om te zien dat in het afgelopen jaar jonge kinderen, baby's en jong volwassenen hierdoor overleden zijn. Dit was niet nodig geweest als we een dokterspost gehad zouden hebben.

Wij willen daarom heel graag een dokterspost opzetten zodat de mensen uit ons dorp en wijde omgeving geholpen kunnen worden. Chandra (werkzaam in het Dhurlikel ziekenhuis in Kathmandu) is degene die ons hierbij gaat helpen omdat hij heel enthousiast is over dit initiatief. Wij zijn hem daar heel dankbaar voor.

Wilde Ganzen wil ook met dit project graag met ons samenwerken. Momenteel hebben zij een actie lopen: Gouden Gans 2016. Wij hopen dat velen hun stem uit zullen brengen op onze stichting!

Op 7 november start Wilde Ganzen de verkiezing van de 'Gouden Gans 2016'. Deelnemers zijn Nederlandse stichtingen die samen met hun partners in ontwikkelingslanden - gesteund door Wilde Ganzen - werken aan minder armoede. De winnaar ontvangt           € 10.000 om te besteden aan zijn of haar project.

Kijk voor meer informatie op goudengans.nl ...

...of op onderstaande banner als u vindt dat wij moeten winnen. Hoe meer stemmen hoe meer kans. 

We hebben ons op moeten geven met het lopende project: renovatie school. Dit zult u aantreffen als u gaat stemmen. Echter de posters etc. zijn gerelateerd aan het feit wat we zouden gaan doen met  € 10.000 als we die zouden winnen en dat is een dokterspost opzetten.

Helaas hebben wij niet gewonnen.


Oktober 2017 heeft het dorpshoofd Lama Dai ons laten weten dat we een klaslokaal van de school mogen gebruiken om een te starten met een dokterspost in ons dorp. Hiervoor is reeds contact opgenomen met een van de artsen van Dhulikel ziekenhuis welke ons daarin mee zullen gaan helpen. Hierover zal eerst alles goed geregeld moeten worden. De eerste spulletjes zijn vanuit Nederland gesponsord en veilig opgeborgen achter slot en grendel totdat we daadwerkelijk zo ver zijn.