STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Toiletgebouwtjes.

Natuurlijk is er ook behoefte aan toiletten. In huis heeft men er geen hetgeen betekent dat men buitenshuis in het veld de behoeftes doet. Kun je je voorstellen wat er gebeurd wanneer het gaat regenen? Juist!!! Vandaar dat er een grote behoefte bestaat aan toiletgebouwtjes. Meerdere gezinnen gebruiken en onderhouden dan zo'n toiletvoorziening. 

Tijdens ons recent bezoek viel het op dat het werkelijk zeer goed schoon gehouden wordt !!

De bouw van zo'n toilet kost ruwweg € 250,-. Wel wordt gekozen voor degelijkheid zodat men er jaren en jaren plezier van heeft. De feacaliën worden opgevangen in putringen zodat het later even te gebruiken is op het land als meststof.

Maart 2017

Eind vorig jaar zijn we weer gestart met het plaatsen van toilethuisjes en deze zijn bijna voltooid. 

Een fotocollage waaruit blijkt hoe een toiletgebouwtje tot stand komt. 

Het bouwen van toiletten in 2014.

31 mei 2015

Raju is ondanks de verschrikkelijke aardbevingen toch naar ons dorp afgereisd om daar toiletten te realiseren. Deze toiletten worden door de dorpelingen zelf vervaardigd. Een hels kwarei in de schrijnende hitte. Onderstaand alvast een impressie van de nieuwe toiletten in wording. In totaal 8 stuks, waarvan er 6 zijn geschonken door de adoptie-ouders-op-afstand voor hun adoptiekindje en familie. Wij en onze Nepalese gezinnen zijn deze ouders ontzettend dankbaar.


17 juni 2015

Raju is weer terug uit het dorp waar ze volop gewerkt hebben aan het verder realiseren van de toiletten. Het is vreselijk heet (er sterven mensen van de hitte in India en Nepal) en daarnaast veel, heel veel regen (monsoon). Al met al een hele klus in deze hete weersomstandigheden.

4 juli 2015

De toiletgebouwtjes zijn klaar: 7 stuks totaal en 1 is in wording. 

Deze 2 toiletgebouwtjes zijn door de stichting gedoneerd in het gedeelte waar vorig jaar brand was. We hopen in de toekomst alle gezinnen een eigen toilet te kunnen geven. Mocht u hiervoor willen doneren, vermeld dit dan bij uw donatie!

De overige toiletgebouwtjes zijn gesponsord door onze Nederlandse adoptie-ouders (zie: project Adoptie-ouders). Dankzij hen hebben inmiddels 5 gezinnen een eigen toiletgebouwtje en de 6e is in wording.

Allemaal dankbare gezinnen en we hopen natuurlijk in de toekomst nog veel meer gezinnen blij te maken met hun eigen toiletgebouwtje zodat ze niet meer de jungle in hoeven te rennen. 

Raju geeft tevens uitleg over de hygiene en hoe hun toilet netjes blijft.

24 januari 2016

De aanleg van 6 nieuwe toilethuisjes gaat deze week van start.

31 maart 2016

Het is zover dat de volgende toilethuisjes klaar zijn. Super om weer zulke blije gezichten te zien. Er moeten nog 2 toilethuisjes gemaakt worden, maar de desbetreffende gezinnen zijn bezig met een andere woonplek.