STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Algemene gegevens

 

Voor de renovatie van onze Shree Lower Secondary School in Simri zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Wilde Ganzen. 


 

Laxmi Pratisthan is een Nepalese stichting, opgericht door de familie Gautam, door een tragische familiegebeurtenis. 6 jaar geleden werd hun oudste zoon Kumar, slechts 200 meter van hun huis, doodgereden door een dronken man in een auto. Hij was op slag dood en slechts 28 jaar.

De familie herpakt zich en na 9 maanden krijgen ze bericht uit Amerika dat hun 2e zoon Balram een auto-ongeluk heeft gehad en het niet overleeft heeft. Hij wilde een hert ontwijken en sterft zelf. Hij was slechts 26 jaar en een van de beste universitaire studenten van Amerika. Een drama en Bishnu (vader) wil een einde maken aan het leven van zijn hele gezin totdat hij een krantenartikel ziet van een Nepalese familie (10 personen) waarvan 8 familieleden in een keer overleden zijn door het eten van paddestoelen die giftig bleken te zijn. Alleen een oma en een kleinkind zijn over. Hij dacht: 2 kinderen verliezen is erg maar 8 familieleden in een klap is afschuwelijk. 

Hij reist naar de plaats waar deze familie woont: Kanda in het district Chitwan. 7 uur lopen vanaf de grote weg en uiteindelijk bereiken ze het dorp. Wat ze daar aantreffen is verschrikkelijk! Mensen hebben geen kleding, dikke buiken, geen eten..... Ze gaan terug naar Kathmandu en besluiten dat ze iets moeten doen.

Ze zetten een stichting op vernoemd naar Laxmi (moeder van Kumar en Balram) en al hun sociaal werk wordt opgedragen aan deze twee lieve overleden zonen.

Onderstaand wat foto's van de werkzaamheden in Kanda!


25 april 2015

Intensieve samenwerking met onze partnerorganisatie in verband met de vreselijke aardbeving die heeft plaatsgevonden. Al onze donaties voor de aardbeving zullen naar hun overgemaakt worden zodat ze het op de juiste manier besteed worden in Sindupalchok, een van de zwaarst getroffen gebieden. Zie bij actualiteiten.

13 september 2015

Na een bezoek van 3 weken wordt Anoeska officieel gehuldigd in het kantoor van Laxmi Pratisthan als officieel erelid. Zij zal de belangen gaan behartigen in Europa indien nodig.