STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Actualiteiten 2017

November 2017

Er wordt hard gewerkt aan de speelplaats. Met mankracht werden boomstammen verplaatst voordat de traktoren aan de slag konden om het terrein te egaliseren.

20 - 26 oktober 2017

Eindelijk was het zover: bezoek van MCC.

Na een geweldig ontvangst door het dorpshoofd en een rij van kinderen met ouders lopen we allemaal samen naar de school welke voor de komende dagen omgetoverd zal zijn tot healthcamp. De poort gaat dagelijks open om 09.00 uur en sluit om 16.00 uur. Bij binnenkomst volgen ze een soort van caroussel. Kinderen tot 14 jaar en onder begeleiding van ouders of andere familieleden. Eerst inschrijven bij het dorpshoofd, dan bij MCC. Vervolgens wegen en meten, vandaar door naar het bloedprikken om vervolgens gecheckt te worden door een van de artsen. Na dit bezoek door naar de apotheek waar veel vitaminepillen en andere medicatie verstrekt is. Tot slot naar de uitleg van tandenpoetsen waar alle kinderen een tandenborstel meekrijgen.

Oktober 2017 heeft het dorpshoofd Lama Dai ons laten weten dat we een klaslokaal van de school mogen gebruiken om een te starten met een dokterspost in ons dorp.

Met een arts en verpleegkundige van MCC hebben we Lolita bezocht. Het waterbed was geen lang leven beschoren. Helaas! 

27 april 2017

Het is zover: de opening van de school.

31 maart 2017

Door een van de adoptie-ouders-op-afstand was een loterij op touw gezet om een speelplaats te kunnen maken bij de school. Deze loterij heeft zoveel opgebracht dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Super!

9 maart 2017

Voor de laatste puntjes op de i te zetten voor de renovatie van de school en om nog diverse materialen in te kopen is Wim, samen met Raju en Krishna naar het dorp gereisd om daar onder andere een Nederlands tintje te geven aan de school met geweldige resultaten. 

Maart 2017

Yes! Lolita ligt op haar waterbed.... wat is ze blij en wij ook!

Eind vorig jaar zijn we weer gestart met het plaatsen van toilethuisjes en deze zijn bijna voltooid.

De eerste families die dit jaar een waterpomp kregen zijn allemaal superblij. Er zijn nog waterpompen in wording.

28 januari 2017

Aangezien de elektriciteitspalen van niet al te goede kwaliteit hout waren, is het hele dorp nu voorzien van betonnen electriciteitspalen en hiermee is dit project voltooid dachten we maar helaas doet de machine het niet meer in het electrahuisje.

Januari 2017

De stellage voor de watertank is dan toch eindelijk een feit en zoals beloofd hebben we gezorgd dat er een watertank geleverd is zodat het bed van Lolita gevuld en ververst kan worden.