STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Actualiteiten 2016

December 2016

De aanleg van nieuwe waterpompen is in volle gang.

10 november 2016 

Belangrijke dag vandaag: de schop gaat de grond in voor het aanleggen van de omheining rondom de school. Dit gebeurt allemaal met de hand... een hels karwei maar goed voor de samenwerking. 

28 november 2016

Raju en Krishna hebben gevraagd of Wim wilde komen in verband met het inkopen van de benodigde materialen voor de renovatie. Zo geschiedde en vandaag is het zover dat er overleg heeft plaatsgevonden met de  man voor het maken van de hekwerken rondom de school.

15 augustus 2016 

De renovatie van de school is in volle gang met de uitbreiding van 2 klaslokalen.

Augustus 2016

Het waterbed voor Lolita is een feit en wordt overhandigd aan haar ouders. Zowel de ouders als Lolita zijn zichtbaar blij. Taak aan de vader om een stellage te bouwen om een watertank op te plaatsen. Zodra deze klaar is zullen wij als stichting de watertank aanleveren. 

26 juli 2016

Samenwerking met Wilde Ganzen voor de renovatie van de school.

22 mei 2016

Ons jaarlijks festival was een groot succes. Subash en zijn gezin waren speciaal overgekomen uit Engeland om Nepalese snacks te maken. Krishna van onze partnerorganisatie was helemaal overgekomen uit Nepal. Naast de Nepalese snacks, de Nepalese markt werd deze mooie dag opgeluisterd door Nepalese muziek en dans.

Met dank aan allen die deze dag tot zo'n groot succes hebben gemaakt.

 


2 mei 2016

Alles wordt doorgesproken in verband met de renovatie van de Shree Lower Secondary School. Een heel groot project maar heel hard nodig. Er worden veel foto's gemaakt in verband met de berekeningen wat er allemaal besteld moet gaan worden. Besloten wordt dat er ook een omheining komt om de gehele school en dat ook de toiletgroep grondig aangepakt zal gaan worden.

12 april 2016

 

9 april 2016

Dank aan Lisha die deze geweldige kledingbeurs georganiseerd heeft en ons als goede doel gekozen heeft.

 

Maart 2016

De elektriciteit is een feit met dank aan eerdergenoemde bedrijven!

31 maart 2016

Toiletten en waterpompen zijn klaar. Weer veel blije gezichten. 

Voor foto's zie de desbetreffende projecten.

12 februari 2016

De waterpompen zijn klaar voor de desbetreffende gezinnen.

5 februari 2016

Verrassend nieuws: Kledingbeurs Brandevoort heeft ons vandaag laten weten dat ze ons als goed doel gekozen hebben. Super!

9 april as van 13.00-16.00 uur zal in het Brandpunt Brandevoort de kledingbeurs plaatsvinden.

2 februari 2016

Onze eerste vrijwilligster vertrekt vandaag naar Nepal

1 februari 2016

Vandaag hebben wij ons als Stichting opgegeven voor de Brandevoorterdag op 17 juli a.s..

31 januari 2016

Vandaag heeft Krishna van onze partnerorganisatie schoenen en sokken meegegeven aan de lokale busonderneming die het pakket af zal geven bij onze contactpersoon Raju in Sauhara (Chitwan). Raju zal vervolgens zorgen dat het bij onze adoptie-kinderen terecht komt.

 Met dank aan degene die schoenen gesponsord hebben.

Voor slechts 3 euro kunt ook u een paar schoenen sponsoren. Dit kan overgemaakt worden op ons bankrekeningnummer ovv schoenen

28 januari 2016 

De aanleg van 6 toilethuisjes zal deze week van start gaan.

6 januari 2016

Raju is in Simri waar gestart is met de aanleg van 6 waterpompen.

Helaas ook slecht nieuws: de moeder van onze adoptiekindjes Manita en Manjita is veel te jong overleden. 

Wij wensen de vader heel veel kracht, licht en liefde toe. Dit is namelijk het armste gezin in ons dorp. Door het overlijden van zijn vrouw kan hij niet meer buiten de jungle gaan werken en dus geen inkomen. Wij hopen dat familie hem zullen helpen en wij als stichting zoeken een adoptie-ouder die de jongste telg (een jongen van 3 jaar) wil adopteren. Dit geld zullen we dan gebruiken voor het kopen van kleertjes en voedsel.

Mocht je je geroepen voelen om dit gezin te helpen, laat het ons dan weten via deze website of via ons emailadres: healthfornepal@gmail.com

3 januari 2016

De aanleg van 5 nieuwe waterpompen is gestart.

Krishna zal vandaag de nieuwe winterjassen versturen met de locale buslijn die in Sauhara stopt. Raju zal daar wachten om het op te halen, om het vervolgens aan de adoptie-kinderen uit te delen.