STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Actualiteiten 2015


23 december 2015

Verzending kerstkaart.


20 december 2015

Kerst Event Gemert waar we ook vertegenwoordigd zullen zijn.


13 december 2015

Dickensnight Brandevoort waar we een mooie en vruchtbare dag hadden.

26 november 2015

Raju in Simri om de maten van de adoptiekinderen op te meten voor jasjes en schoenen. Krishna van onze partnerorganisatie zal alles bestellen in Kathmandu. De jasjes zullen voorzien worden van ons logo.

16 november 2015

Groot aantal brieven verzonden naar diverse bedrijven in verband met de kerstgedachte om een donatie te geven aan onze stichting. Deze opbrengst zal gebruikt worden voor ons electirciteitsproject.

11 november 2015

Happy Shubha Deepawali (lichtjesfestival) voor al onze mensen in Nepal en in het bijzonder onze mensen in Simri!

9 november 2015

Raju vertrekt vandaag naar Simri om de situaties te bekijken van onze projecten zodat we kunnen starten met de aanleg van toiletten en waterpompen. Daarnaast willen we renovatie school bekijken. Hij gaat vast opdracht geven aan de plaatselijke bevolking om stenen te maken.

5 november 2015

LEUK is 'geboren'. Handgemaakte artikelen uit Nepal voor Nepal. 

 

De gehele opbrengst van deze artikelen komen ten goede aan onze projecten.

30 oktober 2015

Navanari Magazine Nepal heeft Anoeska gevraagd voor een interview. Dit is inmiddels verschenen!

 

 1 september 2015

Overhandiging doos kleding aan Chandra Mandil Yogal van Dhulikel Hospital.

 

24 augustus 2015

Aankomst Nepal en ontmoeting met onze partnerorganisatie Laxmi Pratisthan die Anoeska van het vliegveld hebben opgehaald.

 

23 augustus 2015

Vertrek naar Nepal om onze Nepalese dochter Arpana op te vangen na het overlijden van haar man Jaya Ram Dulal (35). Dit gezin ondersteunen wij privé, maar daarnaast zal Anoeska ook samenwerken met onze partnerorganisatie Laxmi Pratisthan, gevestigd in Kathmandu.

5 augustus 2015

Het tijdschrift Vriendin had Anoeska uitgenodigd voor een interview met fotoshoot in Amsterdam. 

Dit interview is uitgekomen in Vriendin nr. 32, zie hieronder.

 

 30 juli 2015

Onze partnerorganisatie Laxmi Pratisthan heeft na veel moeite de 13 dozen in ontvangst mogen nemen.

Gelukkig, want de regels zijn weer aangescherpt door de regering. Ze zijn er superblij mee, kunnen heel veel kindertjes blij maken met deze prachtige kleren. De eerste kleding is uitgedeeld in Khanda, diep in de bergen in het district Chitwan. Dank aan allen die hieraan meegewerkt hebben!

 

8 juli 2015

Op uitnodiging van het blad Vriendin vandaag in Amsterdam voor een interview en fotoshoot! Begin augustus zal bovengenoemd blad verschijnen met ons interview.

5 juli 2015

Rootsfestival in Amsterdam!

Een geweldig mooie dag met helaas veel wind, regen, onweer en af en toe wat zon! Maar.... ook met veel bezoekers, veel muziek, veel eten en drinken en goede verkoop! Met dank aan Daniella die ontzettend veel gedaan heeft en natuurlijk Corne, die ons met alles geholpen heeft. Op naar volgend jaar!

 

3 juli 2015

Eindelijk! De eerste doos met kleding is dan toch gearriveerd en ontvangen. Dit is nog niet zo gemakkelijk omdat de Nepalese regering nieuwe regels heeft opgesteld!

 

 1 juli 2015

 

Rootsfestival in Amsterdam! Zondag 5 juli zullen wij als Stichting onszelf presenteren en maken er een echte Nepalese stand van waar tevens veel leuke Nepalese dingen te koop zijn! Entree is gratis!

28 juni 2015

 

13 dozen met kleding die vandaag per vliegtuig zullen vertrekken richting Kathmandu!

17 juni 2015

De Aktie van Maartje Noorloos van Maartje Bloem en Kado heeft een mooi bedrag opgeleverd. Dank je wel Maartje voor je geweldige inzet!

Ook dank aan de medewerking van supermarkten AH en Jumbo in Brandevoort waar we de gedoneerde emballagebonnen mochten inleveren. Ook een hele mooie opbrengst.

27 mei 2015

Monsoon ofwel regenseizoen is in volle gang: veel regen met tropische temperaturen en dus veel muggen. Laxmi Pratisthan is dan ook weer naar Sindhupalchok in het Kavre gebied vertrokken om daar muskietennetten uit te delen!

 

 

22 mei 2015

Het artsenteam uit Thailand doet echt geweldig werk: meer dan 2500 gewonden inmiddels behandeld. Wij zijn hen, samen met Laxmi Pratisthan, erg dankbaar voor de geweldige inzet!

 

 

15 mei 2015

Partnerorganisatie Laxmi Pratisthan deelt slaapzakken uit aan de slachtoffers in Sindhupalchok (Kavre gebergte) zodat mensen in ieder geval warm kunnen slapen.

 

 

14 mei 2015

Een auto vol met kleding, schoeisel, dekens.... na een dag hard ploeteren om alles te sorteren hebben we een auto vol naar Amsterdam gebracht. Blij verrast met zoveel  bruikbare spullen. Deze zullen per container verscheept worden door de Nepalese gemeenschap woonachtig in Amsterdam.

 

 

12 mei 2015

Weer heftige aardbeving: 7.4 op schaal van Richter. Het epicentrum ligt dit keer ten oosten van Kathmandu in de buurt van de Mount Everest, aan de Chinese grens. De vorige van 25 april lag ten noordwesten van Kathmandu.

Het zwaar getroffen gebied Sindhupalchok is ook nu weer zwaar getroffen met mensen onder het puin.

Om 18.55 uur is er een TV uitzending van Omroep Brabant waar wij als Stichting voor uitgenodigd waren voor het programma Onder ons.

10 mei 2015

Terwijl het medical team met Thaise artsen nog steeds werkzaam is in Sindhupalchok, is een ander team vertrokken naar een gebied waar nog niemand is geweest: Kahule in het Nuwakot district. 2 weken wachten ze al op hulp en vandaag zal dat gebeuren. Tenten zijn niet aan te komen maar we gaan deze wachtende mensen voorzien van voedselpakketten. 

 

Onze partnerorganisatie druk in de weer voor hun bevolking aldaar en wij hier op afstand.

Zowel onze partnerorganisatie Laxmi Pratisthan alswel het Dhulikelhospital vroegen ons of het mogelijk was om kleding te sturen. Ook bereikte ons het telefoontje van een Nepalese vriend woonachtig in Amsterdam met zijn Nederlandse vrouw dat de Nepalese communiteit in Nederland een container as vrijdag laten vertrekken richting India en van daaruit naar Nepal. We hebben een oproep geplaatst op Facebook op de weggeefhoek Brandevoort. Kleding, schoenen, ondergoed, dekens...... Geweldig hoeveel mensen meewerken in onze wijk aan dit project. Super!

6 mei 2015

Aktie vandaag van Maartje Noorloos van Maartje Bloem & Kado in Nieuwendijk:

Witte roos voor 2 euro per stuk en de gehele opbrengst is voor onze Stichting! Dank hiervoor Maartje.

5 mei 2015

Terwijl een team van Thaise artsen nog steeds bezig is met het verzorgen van gewonden (zo'n 1500 inmiddels) in het Kavre district: Sindhupalchok, het blijft nog zo'n 8-9 keer per dag naschokken (5.0), is een ander team onderweg naar het Bir hospital in Kathmandu om daar plastic tassen uit te delen met fruit, pakjes drinken, biscuits en mineraalwater aan alle slachtoffers die getroffen zijn door deze verschrikkelijke aardbeving!

 

2 mei 2015

500 voedselpakketten die vandaag weggebracht zijn naar de plaatsen Anekot en Sindhupalchok in het Kavre gebied. Sindhupalchok is een heel erg groot district waar velen getroffen zijn door de vreselijke aardbeving van 25 april jl. Het is het 2e grootste district van Nepal. Ons medical team staat bij de tempel Sipaghat.

 

Vandaag zijn wij uitgenodigd voor het radioprogramma Alles mag op Zaterdag bij Omroep Brabant. Dit wordt life uitgezonden om 12.00 uur. Tijdens dit interview weer een nieuwe aardbeving van 5.0 waardoor er weer meer verwoest is, nieuwe gewonden, overledenen etc. etc. 

1 mei 2015

Landelijke Aktiedag Nepal!

Tijdens deze Aktiedag is ons Nepalese team van partnerorganisatie Laxmi Pratisthan druk in aktie in het Kavregebied waar de nood heel erg hoog is. Voor meer dan 90% alles verwoest. Onderstaand een impressie hoe we daar aan het werk zijn met een team van 19 Thaise artsen. Daarnaast worden er tenten, water en voedsel uitgedeeld en zijn we in Sipaghat druk in de weer.

 

Dit is mogelijk dankzij de vele donaties die we nog steeds dagelijks ontvangen. Blijf geven want er is nog steeds volop hulp nodig. Inmiddels al meer dan 10.000 doden!

29 april 2015

Interview met Omroep Brabant. Dit is terug te lezen en te beluisteren op: www.omroepbrabant.nl.

De goederen staan klaar en morgen zal er vertrokken worden naar het Kavregebied.

 

28 april 2015

Interview met het Eindhovens Dagblad, wat morgen of overmorgen gepubliceerd zal worden.

In de bergen is meer dan 90% verwoest en samen met onze partnerorganisatie Laxmi Pratisthan zijn we druk bezig om als eerste naar het Kavre gebied te gaan om daar hulp te bieden. Vandaag en morgen is er nog druk overleg met artsen en gouvernement. Wij als stichting kunnen al het gedoneerde geld goed gebruiken voor goederen die hard nodig zijn in dit gebied. Daar alles eens zo duur is geworden hebben wij vandaag te horen gekregen dat een bedrag voor dit gebied geschat wordt op 20.000 euro! Het meest hard getroffen gebied hier is Sindupalchowk district.

Het dodenaantal blijft oplopen en verwacht wordt dat het in de tienduizenden zal lopen. Duizenden gewonden en mensen die helemaal niets meer hebben. De monsoon (regenseizoen) is begonnen en alles verandert in modder. Dit bemoeilijkt het zoeken en werken.

27 april 2015

Aardbeving Nepal!

 

Mensen leven op straat en brengen daar ook de nacht door vanwege angst voor het instortingsgevaar van hun schamele huizen.

Er is geen eten, geen water en tot overmaat van ramp regent het.

Hierdoor zal het werk nog zwaarder worden door alle modder die ontstaat.

De zware aardbeving heeft tot nu toe al meer dan 2500 levens geeist en het einde is nog niet in zicht. Daarnaast meer dan 4700 gewonden en liggen er nog duizenden lichamen onder het puin.

Diverse grote instanties hebben hun gironumer beschikbaar gesteld en ook wij als stichting willen ons steentje bijdragen voor al deze slachtoffers zodat we zeker weten dat het op de juiste plaats terechtkomt.

Vanavond meldde CNN dat mensen die willen helpen het beste geld kunnen doneren zodat de locale organisaties in Nepal het goed kunnen besteden.

Onze stichting zal dit gaan doen in samenwerking met onze contactpersoon Raju en stichting Laxmi Prathistan. Dit is een locale organisatie die wij goed kennen en die vooral werkzaam zijn in de bergen want ook daar is alles verwoest.

Geef nu:

NL72 INGB 0007747860

tnv Stichting Health for Nepal ovv aardbeving 

25 april 2015

ZWARE AARDBEVING IN NEPAL

Nepal is zaterdagochtend getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. 

 

Het dodental zal naar verwacht in de duizenden lopen.

Contact met Raju is niet mogelijk en dus weten wij niet hoe het met hen is en hoe de toestand in ons dorp is.

25 april 2015

Vandaag op Nepalees Nieuwjaar, konden wij de teller van adoptiekinderen op 43 noteren. Wat geweldig! Mocht u ook geinteressserd zijn in een van onze adoptiekinderen op afstand kijk dan voor verdere informatie naar: Wat wij doen, onder het kopje: Project Adoptiekinderen.

14 april 2015

Daarnaast staat het nieuw aan te leggen toiletten nu op 8 totaal. Ook dit is geweldig. We proberen de komende jaren voor ieder gezin een eigen toilet aan te leggen zodat zij niet meer de jungle in hoeven te rennen om hun behoefte te doen met alle gevolgen van dien in verband met de wilde dieren aldaar. Mocht u zich hier toe aangeroepen voelen, kijk dan onder: Wat wij doen, onder het kopje: Project toiletgebouwtjes.

Ook de eerste meters symbolische elektriciteitdraad en stenen zijn verkocht. Voor de standen zie: Wat wij doen, onder het kopje: Project Elektriciteit en Project School en Onderwijs. Er moeten nog heel wat meters draad verkocht worden om ons dorp te voorzien van elektriciteit en heel wat stenen voor de renovatie van de school. Mocht u hiervoor een donatie over willen maken dan kan dat naar ons banknummer ovv draad en/of stenen.

12 april 2015

Ons Nepali Festival was een vruchtbare middag met veel adoptie-ouders en andere geïnteresseerden. Alle bezoekers kregen een tika en de adoptie-ouders nog een kata als welkom. Daarnaast kon iedereen genieten van diverse Nepalese gerechten en Nepali chai.
.

 

 Met dank aan Margreet Schouren voor de prachtige foto's.

11 april 2015

Raju is in Simri zodat alle geadopteerde kinderen een uniform aangemeten krijgen en er wordt begonnen met de aanleg van 6 nieuwe toiletten.

 

3 april 2015

U I T N O D I G I N G

Wanneer: 12 april 2015

Tijd: 14.00 – 17.00 uur

Waar: De duivenakker 5 in Aarle-Rixtel

Graag nodigen wij ook jou uit om op deze dag ons festival te bezoeken. In Nepal worden om de haverklap festivals georganiseerd. Vandaar dat wij het intiatief hebben genomen om ook een treffen te organiseren.

Wat kun je zoal verwachten:

  • kennismaken met Daalbath, het Nepalese gerecht
  • dia-presentatie van het laatste bezoek aan ons dorp
  • verkoop van bouwstenen en electradraad
  • een minimarkt met Nepalese sieraden, tassen, manden en overige kleurrijke artikelen…….. 
  • en nog veel meer

 Iedereen is welkom!

14 maart 2015

Met dank aan alle donateurs die er mede voor gezorgd hebben dat Basanta en zijn broertje geholpen kunnen worden. Er is zoveel geld opgehaald, ook in Nepal, dat beide broers geholpen kunnen worden. De onderzoeken hebben afgelopen weken plaatsgevonden en er is een Canadese arts die ze mede zal opereren.

25 februari 2015

DRINGEND HULP NODIG. Vandaag werden wij geconfronteerd met het onderstaande, hetgeen wij als stichting eveneens ter hand hebben genomen!

Onderstaand is de kleine jongen Basanta die zeer dringend geopereerd moet worden omdat hij anders door verstikking zal sterven.

 

Deze familie is van lage kaste, zijn straatarm en wonen in het westen van Nepal. Ze hadden al wat geld geleend her en der om af te reizen naar Kathmandu maar kregen daar te horen dat de desbetreffende dokter hen niet kon helpen na diverse onderzoeken gedaan te hebben. Geld kwijt.

Basanta is van een tweeling en tot overmaat van ramp heeft zijn tweelingbroertje 3 gaten in zijn hart. Ook hij zal 2 a 3 keer geopereerd moeten worden. Maar eerst Basanta omdat hier de urgentie heel hoog ligt in verband met stikkingsgevalen. Indien hij niet in Nepal geholpen kan worden, moet hij naar India voor geneeskundige hulp.

Wij hebben hierover contacten  met 2 Nepalese vrienden, een woont in Amsterdam, de ander in Londen. Totaal is er al een flink bedrag gesponsord, maar nog lang niet genoeg. Daar het ons aan het hart gaat, willen wij iedereen vragen om een vrijwillige bijdrage zodat dit kleine mannetje geholpen kan worden.

Vele kleine giften, maken samen veel. 

Doneren mag op NL72INGB0007747860 tnv Stichting Health for Nepal ovv hulp Basanta Singja Magar

10 februari 2015

Het is zover: het aantal adoptiekinderen staat op 35! Met dank aan alle adoptie-ouders op afstand hier in Nederland. Voor nadere informatie>zie de site "Wat kunt u doen <>Project Adoptieouders"

9 februari 2015

Ook dit jaar weer een mooi sponsorbedrag van Praktijkschool De Sprong uit Deurne. Samen met de Voedselbank ontvingen wij als stichting een bedrag van € 450,- !!! 

Dit zal gebruikt worden voor de renovatie van de school.

14 december 2014-4 januari 2015 

Drie prachtige weken waarin we terug zijn gegaan naar de basis samen met onze mensjes uit Simri. Een dorp waar een ongelooflijke armoede heerst, waarbij wij als stichting prachtig werk mogen verrichten voor onze medemens. Enorme dankbaarheid voor alles wat we tot nu toe gedaan hebben: waterpompen en toiletten aangelegd, dekens gesponsord, kleren vanuit Nederland gestuurd, rolstoelen etc. etc. Er zullen de komende tijd nog 5 toiletten bijkomen. Ook een inderhaast georganiseerde meeting met de dorpelingen ter plekke was mooi. Samen met de dorpelingen overleggen waar in hun ogen de hoogste prioriteit liggen. Unaniem werd gesteld: electriciteit en renovatie van de school.

Beiden zullen als nieuwe projecten opgezet gaan worden en trachten voldoende sponsorgeld te gaan genereren. Een ware uitdaging! Op de projectensite kunnen de activiteiten hieromtrent gevolgd worden.

Voor ons vertrek naar Simri hadden we een doelstelling voor het aantal te adopteren kinderen. Onze verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen: de teller stond op 31! Wow.... maar er zijn nog veel meer kinderen die hulp nodig hebben en dus blijven we doorgaan met het zoeken van adoptie-ouders op afstand.

Ook diverse leesbrillen meegekregen die we met heel veel dankbaarheid uit hebben kunnen delen. Bril opzetten en uitproberen met welke je het meeste ziet! Wat een genot om weer beter te kunnen zien. 

 

                                   Een bril voor hem en een voor haar > geweldig

Een bezoek aan het Dhulikelhospital was zeer interessant. Zij hebben beloofd dat Ajun en Dhan een week onder hun hoede worden genomen en dat moeder geleerd wordt hoe haar zieke kinderen te verzorgen. Geweldig!

Voor 2014 en eerder verwijzen wij naar een ander tabblad.