STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Actualiteiten 2014.

11 december 2014

Adoptie-ouders op afstand! Wow..... wat hebben we toch veel liefdevolle mensen! Liefst 29 kinderen die een kans krijgen in de maatschappij. Die zich mogen gaan ontwikkelen zoals het voor een kind ook hoort.

Vandaag ook contact gehad met Nederlandse tandartsengroep die 2x per jaar naar Nepal gaan. Van hun krijgen we posters en folders en zullen we in het nieuwe jaar contact opnemen. Zij zijn bereid om het hele dorp te controleren. Super!

24 november 2014

Het aantal aanmeldingen van adoptie-ouders op afstand loopt gestaag. Het aantal kinderen dat nu adoptie-ouders heeft staat op 16! Wat geweldig is dit en nog enkele kindertjes te gaan. We zorgen hiervoor dat ze niet verkocht worden als slaaf, prostituee of uitgehuwelijkt worden. Hier enkele fotos van kinderen die nu geadopteerd zijn.       

21 november 2014

Yes! Praktijkschool de Sprong in Deurne heeft wederom voor onze Stichting gekozen om een gedeelte van de opbrengsten van hun kerstmarkt te sponsoren.Geweldig! Dit geld zal gebruikt gaan worden om 2 klaslokalen aan te bouwen zodat kinderen de laatste 2 jaar gewoon in hun dorp af kunnen maken en niet al op zeer jonge leeftijd op een kamertje moeten gaan wonen.

10 november 2014

Al 7 kinderen die dankzij hun adoptie-ouders uit Nederland naar school kunnen gaan!

8 november 2014

Adoptie-ouders op afstand!

Ons dorp heeft tal van kinderen die uit zeer arme gezinnen komen waardoor zij niet of nauwelijks naar school kunnen gaan. Zeer arme gezinnen wil zeggen dat ze van de allerlaagste kaste zijn. Ouders hebben dan alleen een hutje, geen land, geen dieren, gewoon helemaal niks. Deze kaste wordt sociaal zwaar gediscrimineerd. Wat ze aan hebben is alles wat ze hebben. 

Om te voorkomen dat deze kinderen verkocht worden als kindslaaf (Kamalari) of voor prostitutie in India of uitgehuwelijkt worden hebben wij een speciaal project opgezet.

Voor € 150 per jaar/per kind (omgerekend € 12,50 per maand) kunt u al een kind op afstand adopteren. Dit houdt in dat van het gedoneerde geld de school, boeken, uniformen, schoolbenodigdheden en healthcamp betaald worden. Healthcamp houdt in dat er 1 a 2 keer per jaar een tandarts en dokter het dorp komen bezoeken om deze kinderen na te kijken.

Kinderen gaan tot hun 16e jaar naar de lagere school. Ons dorp heeft klassen tot groep 8. Groep 9 en 10 moeten ze dan buiten het dorp gaan bezoeken. Na hun 16e gaan ze naar de highschool. We willen dan de keuze aan de adoptie-ouders laten of ze nog verder voor hun kind willen zorgen of er misschien voor kiezen om weer een jonger kindje onder hun hoede te nemen.

Een schooljaar loopt van maart tot maart en wij willen dan ook graag van start gaan in het nieuwe schooljaar. Dit houdt in dat wij het bedrag ad € 150 graag eind februari ontvangen, mocht u zich bereid voelen een van deze lieve kindjes onder uw hoede te nemen.

Laat uw hart spreken en voorkom dat ze inderdaad verkocht worden! Ook zij hebben recht op een zo goed mogelijke toekomst!

Juli/augustus 2014

Na een oproep veel kinderkleding gekregen welke we inmiddels allemaal verzonden hebben. Alles is goed aangekomen zonder opengemaakt te zijn. Gelukkig!  Met dank aan alle gevers van mannen- en kinderkleding.

29 juni 2014

BraNderiedag in Brandevoort waar wij een stand huren en waar een gedeelte gebruikt zal worden om onze Stichting te promoten. Er zullen deze dag verschillende Nepalese artikelen te koop zijn zoals onder andere: pashmina shawls, Tibetaanse vlaggen en deurhangers, sieraden, boedhabeelden en nog veel meer. De gehele opbrengst kom ten goede aan de Stichting.

Noteer deze datum dus in uw agenda en kom zeker even een kijkje nemen!

Helaas was het weer niet al te best en dus niet al te druk. zodoende moesten we voortijdig afbreken. Maar toch € 100,00 bij elkaar verdiend! Goed om weer een grote doos met kinderkleding te verzenden.

5 juni 2014

AKTIE VOOR HULP AKTIE VOOR  HULP AKTIE VOOR HULP AKTIE VOOR HULP AKTIE VOOR HULP AKTIE VOOR HULP AKTIE VOOR HULP

Daar de mail wel een beetje sponsorgeld heeft opgeleverd, maar lang niet genoeg en er nog heel veel moet gebeuren voor deze mensjes die niets meer hebben, hebben wij de volgende aktie bedacht.

Bovenstaande tassen zijn echt fairtrade en gemaakt door Shanti, de vrouw van Raju. Zij is erg handig, maakt van lege rijstzakken handmatig deze tassen en wil graag meewerken aan dit project voor haar dorpelingen.

Bij overmaking van € 25,00 of meer op bovengenoemd banknummer met vermelding van naam en adres, zal u een willekeurige tas toegezonden worden.

4 juni 2014

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP

Vandaag hebben we contact gehad met Raju en hij vroeg ons of het mogelijk is om op korte termijn een doos op te sturen met baby- en kinderkleding.

Zoals hierboven beschreven zijn er 12 gezinnen zonder onderdak, zonder goederen, zonder dieren maar ook zonder kleren, ondergoed etc. etc. Daar het hier gaat om gezinnen met baby's en kinderen willen wij graag een oproep doen aan iedereen die nog jonge kinderen heeft en zijn of haar baby-/kinderkleren niet meer wil bewaren. Gelieve contact met ons op te nemen, zie hiervoor het kopje: contact.

5 april 2014

Slecht nieuws vanuit het dorp Simri dat wij sponsoren: grote brand dat in totaal 12 huizen, dieren en oogst verwoest heeft! Vraag is of wij als Stichting hierin iets kunnen betekenen. Vandaag nog een mail uitgedaan naar heel veel mensen met de vraag dit door te sturen en proberen op deze manier zoveel mogelijk geld op te halen om deze arme mensen te kunnen helpen.


Met dank aan de diverse sponsoren waaronder diverse grote bedrijven.

30 januari 2014

Het is zover: de overhandiging van de cheque gesponsord door Praktijkschool De Sprong! Maar liefst € 650,00 welke wij zullen gebruiken voor de aanleg van toiletten in Simri. Super bedankt allemaal en hopelijk weer tot in december.